Jump’n Jive

Are you hep to the jive?

Een absolute topact.  Jump’n Jive brengt iedereen terug naar de swingende jaren veertig; de tijd dat: ruimvallende ‘zoot suits’,  Cab Calloway en Louis Jordan’s ‘Choo Choo Ch’ Boogie’, de clubs beheersten. Het vakmanschap en het aanstekelijke enthousiasme van deze zestien-koppige formatie zorgen ervoor dat niemand zich verveelt. Jump’n Jive laat zien hoe springlevend stokoude muziek kan zijn!

The Hi-de-ho show: Jump ‘n Jive speelt Cab Calloway! Klik hier voor meer informatie (pdf).

‘Jive, Boogie Woogie’ of ‘Rhythm ‘n Blues’, evenzovele muziekstijlen welke voor Jump’n Jive geen geheimen meer hebben. Gewapend met een naar de Andrews Sisters gemodelleerde vocalgroup en een geoliede blazersectie roept deze formatie herinneringen wakker aan de naoorlogse dagen van de ‘Boogie Woogie’, maar klinkt ook de ‘Rhythm ‘n Blues’ alsof deze net is uitgevonden. Wie niet mee-’swingt’ zal op zijn minst met de vingers meeknippen.

Ook het theatrale aspect  krijgt daarbij alle aandacht. Een optreden van Jump’n Jive is een visueel attractief gebeuren. Omdat de jaren veerig, de jaren zijn van het tapdansen is Jump’n Jive uitgebreid met maarliefst twee tapdansers!

Lees een recensie van VPRO’s 3 voor 12: Jump ‘n Jive brengt jong & oud aan het Dansen!

EnglishGermanDutch